Running Nu
Call Us Free: 1-800-123-4567

Getest: Karrimor Refuel 2+2

Getest: Karrimor Refuel 2+2

Als trailrunner en hardloopforens heb ik een heel scala aan rugzakjes. Soms voldoet een kleintje waarin een droog shirt, wat gelletjes en een bidonnetje in past voor een trailrun, maar ook loop ik af en toe met een rugzak met schone kleding, broodtrommeltje en paperassen naar het werk.

`$title`

Nu kreeg ik de Karrimor Refuel 2+2 om uit te proberen. Ik kende Karrimor van mijn trektochten door Lapland en andere koude oorden. Maar ik had nog niet de link gelegd met trailrunnen. Nu na afloop van de test nog niet helemaal maar daar kom ik dadelijk op. Karrimor heeft wel een reputatie van rugzakken van hoge kwaliteit en deze maat past prima in hun programma.

Het belangrijkste criterium voor een rugzak is natuurlijk de pasvorm als de rugzak gevuld is. Dit rugzakje zit gewoon goed. Het rugpand zit net onder de schouders en dat is wel zo comfortabel. Daar waar de rugzak tegen de schouderbladen drukt zitten twee verdikkingen. Net als aan de onderkant van de rugzak. Tussen deze drie kussen is dus wat ruimte. Het zorgt ervoor dat er wat lucht tussen het rugpand en de rug kan stromen.

De schouderbanden zijn niet te smal, iets wat ik wel vaak zie bij de lichtere rugzakken. Maar te brede schouderbanden willen nog weleens schuren en dat doen deze gelukkig niet. Ik heb vervelende ervaringen met schuurplekken door rugzakken tijdens ultratrails maar bij deze rugzak heb ik geen problemen ondervonden. De langste duurlopen met de Karrimor Refuel waren drie uur.

Aan de voorkant kunnen de schouderbanden met een borstbandje op hun plek gehouden worden. Ik vind dit met hardlopen altijd wel essentieel. Zonder borstbandje schudt een rugzak vaak net te veel horizontaal heen en weer langs de rug.

De heupband is smal. Voor grote rugzakken is dat niet fijn omdat dan het gewicht aan de schouders trekt in plaats van dat het op de heupen leunt. Voor dit formaat rugzak is het echter geen probleem omdat er nooit heel veel gewicht mee wordt genomen. De heupband kan wel verwijderd worden. Voor het hardlopen zie ik daar het nut niet van in, misschien dat het voor wielrenners of mountainbikers wel handig is.

De ruimte voor de waterzak is goed bereikbaar, de waterzak glijdt er makkelijk in en het waterslangetje is snel door een lusje langs de schouderband te halen. De waterzak is van Microban. Door de grote opening snel te vullen en zonder te morsen weer dicht te draaien.

Naast het vak voor de waterzak is er ook een vak voor wat kleine dingen. Met wat goede wil lukte het mij zelfs om mijn driehoekige 500 ml Salomonbidon en wat gelletjes in het vak te stoppen. In dat vak zitten enkele kleinere vakjes waarvan twee afgesloten met een rits. Wel praktisch voor een sleutel, pasjes en wat geld.

Helemaal aan de onderkant zit nog een klein zakje verstopt met daarin een netje. Dit netje kan je over de rugzak heen spannen om een fietshelm mee te kunnen nemen. Niet interessant voor de hardloper, maar mogelijk wel voor de atleten die naast het lopen deze rugzak ook voor het fietsen willen gebruiken.

En met die laatste opmerking kom ik eigenlijk tot een belangrijk punt in deze review. Het is een prima rugzakje voor op de racefiets of mountainbike. Maar als loper heb ik nog wat andere noten op mijn zang en die mis ik hier. De belangrijkste is dat ik graag wat energiegelletjes of mueslirepen meeneem tijdens het hardlopen. Een vereiste vind ik dan dat een rugzak ook wat vakjes moet hebben aan de voorkant of aan de zijkant. In ieder geval op een plek waar ik makkelijk bij kan tijdens het lopen. En dat mist deze rugzak.

Voordelen:

Prima pasvorm

Goede kwaliteit

Praktische vakjes in voorvak

Nadeel:

Mist vakjes aan voorzijde voor gelletjes o.i.d.

Getest voor Prorun.nl

Laat een reactie achter

"De finish is niet het einde van het lopen..." (Ultraloper Jan Knippenberg)