Running Nu
Call Us Free: 1-800-123-4567

Getest: Asics Gore-Tight

Getest: Asics Gore-Tight

Tegen kou kun je je kleden zei mijn oma altijd. Met andere woorden, geen gezeur bij de kachel, gewoon naar buiten. En zo is het! Slecht hardloopweer bestaat niet, slecht gekleed het winterweer in wel. Onlangs kreeg ik de Gore-Tight van ASICS om te testen. En beter weer om te testen dan vorige week was er niet. Het sneeuwde en ik had wind tegen. Stiekem wel mijn favoriete moment om hardlopend naar het werk te gaan in plaats van met de fiets. Rugzakje op, windjack en warme tight aan, trailschoenen onder en rennen maar. Hardlopen is sowieso al leuk maar als je vrij en frank door de sneeuw mag banjeren met goede spullen aan maakt het plezier alleen maar groter.

Plastic laagje?
De Gore-Tight van ASICS is ideaal voor guur winterweer. De stof bestaat uit het Gore Windstopper. Als je de stof door je vingers laat glijden heb je het idee dat er een plastic laag in verwerkt zit. Maar zodra je het aantrekt voelt het gewoon prettig aan. De koude decemberwind kreeg geen vat om mijn spieren. Bijzonder vond ik trouwens dat de tight bij hogere temperaturen (10 – 12 graden Celcius) zeker niet te warm aanvoelt.

Pasvorm
Nu is het fijn dat de tight de koude wind tegenhoudt, maar ik vind pasvorm altijd het belangrijkste. Ik heb meer tights en bij een enkele merk je gewoon dat je halverwege je training je broek omhoog loopt te halen omdat deze langzaam maar zeker naar beneden kruipt. Bij deze tight heb ik dit probleem niet ondervonden tijdens de testen. De langste test was een duurloop van 32 kilometer op een regenachtige zondag op Texel enkele weken geleden.

Criterium 2: zakje voor gelletjes
Naast pasvorm heb ik tegenwoordig een ander criterium om een tight op uit te zoeken: zit er een zakje op de achterkant? Want ik wil het liefst twee gelletjes meenemen tijdens mijn langere trainingen. Deze tight heeft een zakje en met wat proppen passen die twee gelletjes.

Reflectie
De strepen op de tight geven een mooie reflectie, maar dat vind ik persoonlijk van minder belang. Als het donker is ga ik sowieso de deur niet uit zonder een goed reflectiehesje.

Minpunten
Minpunten? Misschien de prijs. De adviesprijs ligt op bijna 120 euro. Maar ja, daar heb je wel een erg goede wintertight voor die je ook bij temperaturen ver boven nul ook nog goed kunt dragen. Van de vele tights die ik in mijn loopleven heb versleten is dit echt de beste. Laat de winter maar komen!

Dit artikel is op 14 december 2012 geplaatst op Prorun

Laat een reactie achter

"De finish is niet het einde van het lopen..." (Ultraloper Jan Knippenberg)