Running Nu
Call Us Free: 1-800-123-4567

Getest: X-Socks Run Performance en Sky Run

Getest: X-Socks Run Performance en Sky Run

In al die jaren dat ik hardloop heb ik tientallen sokken versleten. In mijn kledingkast staat een mand vol en toch is het elke keer weer zoeken. De meeste sokken zitten meestal in de was of hangen te drogen aan de lijn. Sokken zijn een belangrijk onderdeel van mijn kledingkeuze voor een wedstrijd. Niet de kleur maar de pasvorm en lengte. Al is soms de kleur wel belangrijk. Crossen en traillopen doe ik niet met witte sokken. Want schoon worden ze amper na een modderige loop.

Ik kreeg onlangs de mogelijkheid om twee paar X-socks te testen. De Run Sky Run en de Run Perfomance. Bij het schrijven van een review kijk ik meestal wat mij opviel aan het geteste product. De eerste gedachte is dat er niets opviel… Dus nadat de sokken gewassen waren heb ik ze nogmaals aangetrokken en bewust gekeken naar opvallende zaken. En dan blijkt dat het niet opvallen bij de eerste test misschien wel het meest positieve punt is in een review. Je trekt de sokken aan, ze zitten prima en je loopt er mee weg. En je denkt er niet meer aan. Zo simpel is het eigenlijk.
De sokken zaten dus gewoon goed, het was niet nodig om ze precies goed te draaien of te checken of er nog ergens een stukje dubbel zat. Ook tijdens het lopen heb ik geen moment aan mijn sokken gedacht, geen blaren opgelopen, geen irritatie niets. De eerste trainingen met deze sokken waren beide keren een trail van ruim achttien kilometer door de bossen in Zuid-Limburg.

Het grote verschil tussen deze twee type sokken van X-socks is het voetbed. De Sky Run heeft een duidelijk dikker voetbed met daarin zilverdraad verwerkt. Zilverdraad werkt antimicrobieel, het zorgt er dus voor dat bacteriën niet de kans krijgen zich snel te vermenigvuldigen. En dat is hygiënischer en scheelt een hoop stank. De Performance heeft dit niet maar heeft het AirCool Stripes systeem, wat zoals het al zegt meer ventilatie geeft.
Beide typen hebben op cruciale punten verstevigingen. Zo zijn de tenen en de hak sterker tegen slijtage. Ook hebben beide sokken de X-cross bandage, een versterkt kruis over de enkel waarmee de enkel iets meer ondersteuning krijgt. Hetzelfde geldt voor de achillespees. Ook die wordt extra beschermd.
Verder schrijft X-socks dat het AirFlow Channel System ervoor zorgt dat de warmte vanuit het voetbed wordt weggevoerd naar boven. Ik geloof het graag. Ik had geen oververhitte voeten maar ik moet zeggen dat ik dat sowieso nooit heb tijdens het lopen.

De sokken zijn nog niet langdurig getest dus informatie over slijtage kan ik nog niet geven. Wel is het zo dat X-socks twee jaar garantie geeft op slijtage. Dus mochten ze snel kapot gaan, dan weet ik waar ik moet zijn. Want dat ze met veel hardlopen en zeker met trailrunnen veel te verduren hebben is een feit.

Laat een reactie achter

"De finish is niet het einde van het lopen..." (Ultraloper Jan Knippenberg)