Running Nu
Call Us Free: 1-800-123-4567

Time management voor trainingen

Time management voor trainingen

Tegenwoordig loop ik nog maar een paar keer per week. Met het geven van trainingen niet meegerekend. Maar wat jaren geleden waren trainingsweken met zes tot acht trainingen geen uitzondering. En dat over zes dagen want ik neem standaard één rustdag in de week.

Nu is meer dan vijf keer per week hardlopen voor veel lopers niet nodig als je op een ontspannen recreatief niveau wil presteren. Toch is het voor veel mensen lastig om het hardlopen een plek te geven in de dagelijkse routine. Altijd zijn er wel redenen om te verzinnen dat er geen tijd is voor een looptraining. Maar mensen, kom op! Wees creatief.

Naar kantoor hardlopen
Voor mijzelf heb ik diverse oplossingen weten te vinden. Ik heb het geluk niet al te ver van mijn werk te wonen. Dus neem ik af en toe mijn loopschoenen en kleding mee en loop ik ’s avonds naar huis. Afhankelijk van mijn planning loop ik dan een stukje om. Zo betekent het dat een uurtje hardlopen er voor zorgt dat ik maar veertig minuten later thuis ben dan normaal. Want de snelste route die ik normaal op de fiets neem is twintig minuten. Het grote voordeel is dat ik ’s avonds niet meer de deur uit hoef voor de training. Gemakshalve loop ik dan de volgende dag de kortste route naar mijn werk. Want daar stond mijn fiets nog…

Weer 10 kilometer erbij
Mijn schoonmoeder woont in een dorpje, op een kilometer of tien van een provinciestad. Ze weet van mijn hardlooptrainingen en staat er niet meer van te kijken als ik bezweet aanklop. Dus waar mijn vrouw vanaf het treinstation de bus neemt, loop ik dat laatste stuk. De schone kleding geef ik mee aan mijn vrouw, en douchen doe ik bij mijn schoonmoeder.

Hockey en hardlopen
En ander mooi moment om te trainen is wanneer mijn dochter bezig is met haar hockeytraining. Zeker in de winter wil ik haar niet alleen de drie kilometer door het donkere park naar het sportveld laten fietsen. Dus loop ik mee en ga ik alleen verder als zij op de club is. Precies een half uur later keer ik om en loop ik weer naar de hockeyclub om dochterlief op te halen. Zij traint en ik train!

En zo heb ik ook geen enkel idee welke boer welke vrouw heeft gevonden of wie de Voice of Holland is geworden. Bekende Nederlanders zijn mij vreemd. Thuis zijn ze soms wel blij dat ik niet meekijk. Puberdochter zit helemaal niet te wachten op een vader die commentaar geeft bij Goede Tijden, Slechte Tijden.

Dus mensen, wees creatief. Dan is er in elke agenda wel een momentje te vinden. Als is het maar een half uurtje.

Dit artikel is op 30 november gepubliceerd op Prorun

Laat een reactie achter

"De finish is niet het einde van het lopen..." (Ultraloper Jan Knippenberg)